Uued teosed Uue Kunsti Muuseumi kollektsioonis

TERE TULEMAST
UUE KUNSTI MUUSEUMISSE!

O
leme avatud iga päev!
 
 
AVALEHELE MUUSEUMIST NÄITUSED ÜRITUSED KUNSTIKOGU RAAMATUKOGU FILMIFESTIVAL UUDISED
    Jooksvad näitused Tulevik Minevik      
   

Taaskasutusnäitus
"ANNA UUS ELU: SALAPÄRASED LOOD"

9. aprill - 26. mai 2017

Uue Kunsti Muuseum korraldab juba viiendat korda taaskasutusteemalist kunstinäitust, millest on osavõtnud kunstnikud Rootsist, Soomest, Venemaalt, Lätist ja Eestist.
Seekordne näitus kannab alapealkirja SALAPÄRASED LOOD ning on pühendatud taaskasutusmaterjali novaatorlikule kasutusele kunstiteostes ning uute materjalide kaasamises disainitoodetesse.

Näitusel on eksponeeritud teosed, mille loomisel on kasutatud taaskasutatavat materjale - lihtsalt vanu või siis esmapilgul tarbetuid esemeid või osi nendest. Samuti on eksponeeritud uued disainesemed - mööbel, aksessuaarid, riided, valgustid, jalanõud, õuemööbel, jms. - loojad, kelle teosed on osaliselt või täielikult saanud uue elu millesti vanast ja kasutatust või uue tootmisjääkidest.

Näitusel osaleb 48 kunstnikku:
Aet Ollisaar, Ain Toim, Anna Sui, Valeri Vinogradov, Annika Kiidron, Ave Kruusmaa, Eduard Zentsik, Eneli Valge, Erika Pedak, Evelyn Hints, Heiki Kongi, Kaire Trei, Keiu Koppel, Kerttu Küünarpuu, Kristjan Indus, Lauri Luke, Lylian Meister, Katariina Meister, Maarja Roolaht, Mare Saare, Mari Kõrgesaar, Marie Vinter, Marili Rooba, Mart Reino, Marta Moorats, Martin Kroot, Mikk Freiberg, Oliver Laasi, Peeter Rudaš, Per William Petersen, Pille Ernesaks, PÄRK, Rander Põld, Ramona Sats, Riina Rookäär, Riine Latserus,Sander Oliver Laasi, Sigrid Huik, Siim Otsa, Sille Sikman, Sirje Kriisa, Stella Soomlais, Stuudio Emma Leppermann , Tiia Mets, Theresa-Mary Kaljurand, Valev Sein, Vilma Muru, Vuhti maja.

Kunstnikud, kes kasutavad oma loomingus igapäevaselt teise ringi tooteid, oskavad edasi anda teadmisi, mis väärtustavad oma panuse andmist keskkonnasäästlikku eluviisi. Kunstinäituse raames toimuvad ka töötoad, milles osalejatel on võimalus näha, kuidas teha keskkonnasõbralikumaid otsuseid igapäevaelus.

Kui meie näitusekülastajal või töötoas osalejal tekib lisaks loomingulisusele ka huvi keskkonnahoiu või nn jäätmete taaskasutuse vastu, oleme oma näitusega eesmärgi täitnud.
Protsess, kus vanast saab uus ja põnev, kätkeb endas teadmist, et mõtleme ka oma ümbritseva peale.
ANNAME UUE ELU!

Näitust toetavad: Pärnu Linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Cramo Pärnu


13. mail kell 12
“Anna asjale uus elu. Salapärased lood”
Tekstiilikunstnik Lylian Meistri juhendamisel lugude jutustamine tekstiilile. Töötuba sobib igas vanuses huvilistele.

Võta kaasa oma lugu, mida tahad tekstiilikunsti vahendeid kasutades jutustada või tunded, mida soovid väljendada. Praktilise poole pealt niit, nõel, käärid, vana taskurätik või lihtsalt tekstiilitükk kodusest kapist ehk teise ringi poest, ilusaid kommipabereid ja väljalõikeid ajakirjadest, prindituna armsama foto, pärleid-litreid, värvilisi tikkimisniite ja kui Sul on, siis ka tikkimisraam. Töövahendite puudumisel, saab kasutada ka muuseumi tööriistu. Töötoa alustuseks räägib Lylian Meister, mida ta oma teoseid luues mõelnud on ja öelda tahtis, misjärel alustatakse kokkutulnutega uusi lugusid jutustama.
Registreerimine töötuppa: muuseum@chaplin.ee

20. mail kell 18.00
"Jääkideta disaini töötuba: suvesallist tuunika"
Riidedisainer Marta Moorats õpetab Zero-waste metoodikal taskutega tuunika tegemist

Töötoas antakse uus elu vanale rannasallile. Zero-waste ehk jääkideta lõikeid kasutades valmib avar taskutega tuunika.
Registreerimine töötuppa: muuseum@chaplin.ee

Kui näitusekülastajal või töötubades osalejal tekib huvi keskkonnahoiu ja taaskasutuse vastu, oleme eesmärgi täitnud. Protsess, kus vanast saab uus ja põnev, kätkeb teadmist, et ümbritsevat loodust ja meie elukeskkonda tuleb säästa ning hoida.