|
|
|
KOGU, HOIA, JAGA
IV
kultuuriväärtuslike kogude näitus
10. detsember 2016
- 2. aprill 2017
Näitus pikendatud 2.
aprillini!
Meie traditsioonilisel talvenäitusel "KOGU, HOIA, JAGA" saab
seekord
näha Põhja-Korea maalikunsti Marianne
Mikko kogust, sensitiivset eesti kunsti
meestearsti Margus Punabi
kollektsioonist, Mikko Savikko
kokaraamatuid alates 1860. aastast. Toomas Pihti
jalgrataste (1850 - 1930) juures saab
nautida nende haruldast graafilist disaini.
Ameerika kollektsionäär Paul Firnhaber
näitab oma eksootilist
vaibakogu ja Honorè Daumieri graafikat.
Epp Maria Kokamägi pakub vaadata
oma Kihnust ja Tõstamaalt pärit
kindakollektsiooni. Lastele pakume Pärnu neiu Kristiina Saare
kogutud jaapani multifilmide kangelasi ja
nukkudena valikut ajalugu Kihnu
muuseumi kogust. Üllatav on
Veera Stanishevskaja kogu
keraamilistest, puust ja klaasist hobustest.
Pärnakatest esinevad veel näitusel Riina
Pull saanitekkide ja veteran-koguja
Henno Sepp postkaartidega "Ema ja laps". Eriti
omapärased on Indrek Aija tohutust
fotokogust kokku liidetud op-kunsti
teosed ning Heiki Kongi skulptuurid,
mille materjaliks on tänavatelt
kollektsioneeritud prügi.
Näituse kuraator Mark Soosaar.
Näitust toetavad: Eesti Kultuurkapital,
Hasartmängumaksu Nõukogu, Pärnu
Linnavalitsus, Kultuuriministeerium.
"Pärnus tutvustati
Eesti kõige haruldasemat jalgrattakogu"
(Reporter.ee, 5.02.2017)
ERR uudis näituse
avamisest 13. detsembril 2016 (Kätlin
Karama, Pärnu)
|
Neljapäeval, 29. detsembril
kell 15-17.00
|
Kohtumine "KOGU,
HOIA, JAGA" näitusel osaleja Mikko
Savikkoga!
Hea kunstisõber!
Tuletame sulle meelde vana tõde, et ka
kokakunst on üks paljudest kunstidest.
Seepärast kutsume sind mekkima soome
jõulutoite ja uurima põhjanaabrite retsepte
koos Mikko Savikkoga, kes osaleb
rahvusvahelisel näitusel "KOGU, HOIA,
JAGA!".
Mikko Savikko esitleb oma eestikeelsete
kokaraamatute kogu, kus esimene museaal on
pärit aastast 1864.
Neis leiduv retseptide valik on üllatavalt
lai: alates taimetoidust, toortoidust,
õlleretseptidest kuni eksootiliste
magustoitudeni välja.
Kohtumisele tasub kaasa võtta vanu
kokaraamatuid, et võrrelda neid Savikko
kogus leiduvatega.
Õpime koos Mikko Savikkoga tundma soomlaste
jõulukombeid ning valmistama
traditsioonilisi pühadetoite.
Peatse kohtumiseni neljapäeva pärastlõunal
Uue Kunsti Muuseumis!
- lipeäkala- mida enam ei palju sööda, see
on soomerootslaste vana lemmik.
- kuidas joulukinkku tehakse ning siis
süüakse külmalt ja mõnes peredes lausa
pühade jooksul kaks u. 10-kilost tükki.
- Lennart Meri teooria sealihast seoses
Kaali meteoriidiga
Kohapeal saab maitsta ka paari
iseloomulikumat laadikot ning juua
traditsioonilist soome kohvi.
Sissepääs kohtumisele muuseumipiletiga. |
|
|
|
|